Actrice.

Foto: Hermen van de Waal (2022)

"Achter dat komische, schuilt tragiek".

Komedie/Tragedie

“Een komisch talent”, zei een regisseur die mij zag spelen in onze afstudeervoorstelling ‘Penthesilea’ (1998). Dit kwam door de scène waarin ik in gevecht was met een pijl en boog. Ik moest schieten op de man, Achilles, waar ik verliefd op was. En kwam helemaal in de knoop met het wapen. Ik kan me voorstellen dat het best hilarisch was.

Maar ook de openingsscène in de voorstelling ‘The Woman’ van Edward Bond (1997), waarin ik huilend opkwam en maar bleef huilen, en huilend, snotterend en met lange uithalen probeerde een eindeloos lange tafel te dekken, en als het mis ging omdat ik door mijn betraande blik struikelde en niet zag wat ik deed nog harder ging huilen.

Dat is ook altijd wat ik zoek als actrice en als auteur. Het komische in het tragische en het tragische in het komische.

De quote ‘Achter dat komische, schuilt een zekere tragiek’ is afkomstig van toneel- en bewegingsdocent Herman Verbeeck.

STEMACTRICE

Foto: Leonie Ravestein

Zoek je een stem voor documentaire, hoorspel of een rondleiding in een museum? Bel mij!

Het inspreken van teksten doe ik al jaren. Denk daarbij aan luisterboeken, documentaires, hoorspelen, commercials, musea en animatie. Het inspreken van teksten is een van mijn meest favoriete vaardigheden.

Luister in deze montage naar mijn stem.

Luister hier naar mijn documentaire stem.

Luister hier naar mijn sensuele stem.

'De tragiek en hilariteit van een multiculturele identiteit'.

Ogen van Surabaya (2016)

Lotte woont in de dynamische stad Amsterdam. Daar gebeurt het, viert creativiteit hoogtij, wonen 179 nationaliteiten. Ze zou zich er moeten thuis voelen, maar ze kan haar draai niet vinden. Ze besluit samen met haar vriend te verhuizen naar Zeeland, waar haar grootouders vandaan komen. ‘Back to the roots’.

Idee, tekst en spel: Anna Rottier
Regie: Nina Spijkers
Muziek: Daniel Cross

Hofdame Lyklema in ‘Juliana, prinses van Oranje’

TV Mini-Series (2006–2009)

4 afleveringen 
rol in aflevering 1&4

Hofdame Lyklema was de eerste vertrouwenspersoon van prinses Juliana. Ze stond heel dichtbij de prinses en runde de hele hofhouding van het koninklijk paleis.

Link: wikipedia.org