Welkom op de site van Dame Jeanne.

Dame Jeanne is een dappere vrouw á la Jeanne d’Arc, die de toeschouwer uitnodigt om met haar te mijmeren over alles wat oh zo menselijk is.

Dame Jeanne is een nieuw initiatief van theatermaker en toneelschrijver Anna Rottier (1970). Bij Dame Jeanne worden heden en verleden op theatraal-muzikale wijze met elkaar verbonden. Om de werkelijkheid vandaag de dag beter te begrijpen verdiept Dame Jeanne zich in historische fenomenen. Personen of gebeurtenissen die van belang zijn of zijn geweest voor de Europese cultuur vormen de basis voor haar voorstellingen. Het hoofdthema of de hoofdpersoon worden gekoppeld aan actuele thema’s zoals geweld, hebzucht, waanzin en moederschap, die op theatrale wijze onder de loep worden genomen, uitvergroot en bekritiseerd. Eigenwijs taalgebruik, dynamische muziek en theatrale beelden verleiden de toeschouwer om de confrontatie met zichzelf en haar medemens aan te gaan. Na afloop mag het publiek hopelijk gelouterd en wijzer geworden weer naar huis terugkeren.

Dame Jeanne betekent een vat of een reservoir. Het staat symbool voor de geschiedenis die vele verhalen bewaart, maar ook voor mijn hoofd waarin ideeën worden opgeslagen tot ze een theatrale vorm hebben gevonden.


Wij hebben gedetecteerd dat u niet de juiste versie van de Adobe Flash player bezit. Om verder te gaan kunt u

Eventuele vragen kunt u mailen naar ADMIN.